Apple ar putea cumpăra industria telefonului mobil [raport]

cu vânzări în creștere constantă, Apple are acum bani suficienți pentru a cumpăra întreaga industrie a telefonului mobil, cu excepția Samsung, cel puțin dacă această estimare trebuie să fie de încredere.

Conform estimărilor recente, Apple este de așteptat să aibă aproximativ 70 de miliarde de dolari în numerar, echivalente de numerar, valori mobiliare comercializabile pe termen scurt și titluri comercializate pe termen lung. Acești bani sunt folosiți pentru conducerea companiei și pentru a face investiții, care pot include achiziții. Dacă compania ar fi interesată să -și extindă substanțial cota de piață, cât de mult din industria telefonului mobil ar fi capabil să cumpere?

Pentru a răspunde la această întrebare, acest studiu analizează valoarea de piață a principalilor concurenți ai Apple. Este aproximativ cât de mult ar fi vândute aceste companii.

Divizia mobilă a lui Samsung este cea mai mare evaluare, care este de 50 de miliarde de dolari; urmat de HTC la 25,4 miliarde de dolari; Nokia la 22,6 miliarde de dolari; janta la 13,8 miliarde de dolari; Motorola la 4,2 miliarde de dolari; și în sfârșit Sony Ericsson la 3 miliarde de dolari. Majoritatea acestor companii, care au înregistrat scăderea vânzărilor în ultimii ani, vor scădea probabil ca valoarea lor, în timp ce Apple continuă să se ridice.

Pe scurt, Apple ar putea să -și cumpere toți concurenții simultan, în afară de Samsung (care, în mod ironic, compania este în judecată în prezent) și își va da un impuls imediat de cote de piață. Graficul de mai jos arată cu adevărat cât de dominantă a devenit compania Cupertino:

Studiul concluzionează:

Lucrul mai remarcabil este că, pe măsură ce valorile de piață ale furnizorilor de telefonie continuă să scadă, numerarul Apple vor continua să crească dramatic. Într -adevăr, o perioadă poate veni în curând când numerarul Apple va valora mai mult decât întreaga industrie telefonică.

La început, această dată ar putea părea uluitoare la început, dar acest studiu pare să rateze un fapt important: în timp ce companii precum Motorola sau Nokia vând doar telefoane, Apple vinde computere și alte câteva dispozitive de consum, care au contribuit în mare măsură la cantitatea de cantitate Banii pe care compania le -a câștigat de -a lungul anilor. În timp ce iPhone -ul este cu siguranță unul dintre cele mai populare produse ale sale, vânzările Mac au crescut dramatic în ultimii ani, mulți cumpărători fiind noi pe platforma Mac.

Ce s -ar întâmpla dacă Apple ar cumpăra întreaga industrie telefonică? Cel mai probabil, autoritățile de reglementare anti-încredere ar pune capăt unei astfel de mișcări, deoarece compania lui Jobs ar deveni un monopol cu multe mărci din întreaga lume, care ar face rapid un singur.

De asemenea, nu ar fi prea mult un punct în cumpărarea majorității acestor mărci. Cu valoarea lor în scădere, Apple va fi probabil mai bine pe cota de piață a clădirii, așa cum a făcut -o. Compania tinde să cumpere doar companii pentru valoarea produselor lor, nu pentru cota de piață. În loc să -și cumpere drumul, Apple tinde să asimileze talentul și să avanseze ca unul.

(Via Asymco, îndrăzneț de foc)

Ne puteți urmări pe Twitter sau vă puteți alătura pagina noastră de fan Facebook pentru a vă ține la curent cu toate cele mai recente de la Microsoft, Google și Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *