Testarea capacelor cu un contor DIY ESR

Există o problemă cu colectarea amperi de tuburi vechi și electronică de vintage – în cele din urmă condensatoarele din aceste mașini vor muri. Nu este o problemă a unui condensator care face ca noile electronice să moară după câțiva ani; Cu timpul, doar despre fiecare condensator se va usca, făcând electronice antice defecte. Serviciul de a obține vechiul angrenaj și de funcționare înlocuiește condensatoarele, dar cum știi care sunt bune și care sunt rele? Cu [Paulo]’s DIY ESR, desigur.

Un condensator optim are o rezistență la o serie de o serie echivalentă, iar eșecul unui condensator poate fi văzut ca o creștere a ESR. Contoarele ESR comerciale sunt relativ ieftine, dar [Paulo] a fost capabil să construiască unul dintr-un cip 555, un transformator mic și alte câteva componente diverse.

Întregul circuit este construit pe șablon și, dacă sunteți suficient de norocoși pentru a găsi cele mai bune părți din părțile dvs. aleatoare, ar trebui să puteți construi acest contor ESR cu componente doar în jurul valorii de componente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *