Un alt motorist de fier general cu scop general

pe Hackaday.io, utilizatorul [Tomasz Jastrzebski] a creat un controler personalizat cu aspect ordonat pentru călcarea fiarelor de lipit controlate la temperatură. Designul este destinat să fie un scop general, capabil să funcționeze cu ironi evaluați pentru tensiuni diferite și sonde, fie pe bază de termocuplu sau termistor. Mai degrabă decât integrarea unei surse de alimentare, aceasta este tratată de o unitate externă, oferind posibilitatea de a hrăni acest lucru dintr-o varietate de surse care nu sunt neapărat legate de grilă.

Hardware-wisen, avem microcontrolerul Ubquitos STM32 responsabil de spectacol, cu un capăt frontal excelent pe baza amplificatorului de instrumentație INA823, referit la o sursă de tensiune de precizie Ref2030. Etapa de introducere este configurată ca un circuit de intrare versatil de punte, oferind o mulțime de scopuri de a lege.

Există câteva caracteristici suplimentare în design, care nu sunt neapărat necesare pentru un driver de fier de lipit, cum ar fi suportul RTC, complet cu Backup SuperCapaitor, dar atunci acest lucru nu trebuie să conducă un fier de lipit, ar putea conduce orice încălzitor DC cu feedback-ul de temperatură. Cu o schimbare a firmware-ului, acest lucru ar putea servi alte sarcini. O caracteristică potențială care izvorăște în minte – dispunerea automată a unității într-o anumită perioadă de zi în cazul în care a fost lăsată accidental.

Schema are o mulțime de detalii relevante – în faptul că o mulțime de piese au o listă bună de alternative, probabil datorită lipsei semiconductoare – care este o rutină bună pentru a intra în cazul în care ne întrebați. O mulțime de noi implicați în fabricație au făcut acest lucru de ani de zile, deoarece are sens să ofere casa de adunare opțiunile suplimentare, dar acest lucru este în general practică obligatorie acum.

Firmware-ul pentru microcontrolerul din seria STM32G0 se bazează pe STM32 Hal, păstrându-l simplu, cu un proiect de cod Visual Studio furnizat pentru confortul dvs. Toate hardware (KICAD) și firmware pot fi găsite pe proiect Github.

Am văzut câteva proiecte ca aceasta de-a lungul anilor, ca acest controler de lipit universal, un controler personalizat pentru iroane JBC și această mare unitate bazată pe Arduino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *